9.05.2017

Reçel Yapmanın Püf Noktaları.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı reçel olmadan sofralar eksik kalır. Kıvamı, tadı, hatta görünüşü ile enfes bir kahvaltı sofrası için lezzetli reçeller yapabilirsiniz.Lezzetli reçeller yapabilmeniz için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var:.

Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın. Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın..

Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız..

Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır.Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır..

Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz..

Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır. Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir.
.Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır. Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır..

Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız..
Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz..

Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır..
Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır. İşte enfes reçelleriniz kahvaltı sofralarınız için hazır. .
sofra.com.tr

Related Posts

Reçel Yapmanın Püf Noktaları.
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.